Tyck till!

Här kan du lämna dina synpunkter på Lokus.se
Vi läser allt som skrivs. Tack för att du bidrar!

(Obs! Gäller det support så finner ni kontaktinformation under kundservice)

Skicka
Lämna förslag

Lokus Annonssökning

Gå till tidningen Gå till tidningen Gå till tidningen Gå till tidningen Gå till tidningen
Här väljer du under vilken kategori din vara ska annonseras. Till exempel Bostad –> Hyresrätt uthyres eller Prylar -> Cykel köpes.

Här skriver du in den annonstext som ska visas på webben, på lokus.se. Här beskriver du vad du vill köpa/sälja/skänka/byta/hyra ut. Genom att du anger postnumret där varan finns ser köparen avståndet till varan.
Tänk på att beskriva varans skick.
Längre ner i formuläret gör du sedan din annons som kommer i tidningen. Du gör alltså två annonstexter innan du är klar med din annonsbeställning.

Här laddar du upp dina bilder till webbannonsen. Gör så här: klicka på Hämta Bild. Ett popup-fönster öppnas, här väljer du bild från din dator. Klicka sedan på Ladda upp. Upprepa i varje bildruta för så många bilder som du önskar. Du väljer om du vill ha bild till tidningsannonsen i ett senare steg i bokningen.

Godkända filtyper är jpg/jpeg, gif, png, bmp.

Här fyller du i ditt namn, din e-postadress och ditt telefonnummer. Du väljer själv hur mycket information du vill visa i webbannonsen genom att kryssa i/ur bockarna nedan.

Din e-postadress visas inte på Lokus.se utan du kontaktas av intressenten via ett formulär eller via ditt telefonnummer.

Nu har du gjort din annons för webben, och det är dags att göra din bokning för tidningsannonsen.

Här väljer du när din tidningsannons ska publiceras i tidningen. Du väljer även om bild ska visas i tidningsannonsen. Till höger visas ett exempel på hur en annons kan se ut.

Genom att placera din annons i galleriet kommer den att visas i en spalt på högersidan och bli lättare att hitta för besökarna.
14:00 idag kommer lokus annonsbokning att stängas för uppdatering.
Lokus regler och villkor

Vid köp av annonser via internet gäller distanslagen. Observera att ångerrätt inte gäller då varan på grund av sin beskaffenhet inte kan återlämnas. Om något fel skulle uppstå, till exempel om annonsen i tidningen inte har tillräckligt god teknisk kvalitet kontakta tidningens kundservice.
Tidningens ansvar är begränsat till högst annonskostnaden. För skada på grund av uteblivet eller felaktigt införande eller fördröjda annonssvar ansvaras inte. Tjänstens egenskaper, pris, betalningssätt samt övriga villkor framgår tydligt när du bokar.

 • OBS! Här bokar du endast annonser som privatperson! Kontakta din tidning för att annonsera som företag.
 • För att det ska vara lätt att hitta både i tidningen och på webben rekommenderar vi endast en vara per annons.
 • Webb- och i tidningsannonsen ska innehålla samma vara/varor.
 • Det är inte tillåtet att lägga in annonser om samma vara mer än en gång per publiceringsdag.
 • Annonser innehållande budskap om företag eller företagsliknande försäljning tillåts inte här utan hänvisas till tidningens företagsmarknad – kontakta tidningens kundservice.
 • Till webbannons och i tidningsannons ska det vara en klar avsändare i form av telefonnummer eller e-postadress.
 • Om något har blivit fel i din annons, hör snarast av dig till tidningens kundservice. Reklamationer ska göras senast sju dagar efter första införandet.
 • Vår personal läser igenom alla annonser.
 • Annonser som innehåller olagligheter, verkar stötande eller anses oseriösa raderas.
 • Vi förbehåller oss rätten att redigera eller formulera om annonser vid behov.
 • Du kan själv välja att plocka bort din annons på webben om du till exempel har sålt din vara redan efter första annonstillfället. Men någon återbetalning sker inte. Information om radering skickas vid annonsens godkännande.
 • Om din annons inte blir godkänd och därmed inte publicerad blir du informerad via mejl om vad som gäller för eventuell ombokning eller återbetalning.

Vi följer de normer och rekommendationer som är fastställda av Sveriges Tidningsutgivareförening (Tidningsutgivarna) och Föreningen Sveriges Tidskrifter.

Personuppgifter
När du lägger in en annons via Lokus.se samtycker du till att tidningen och Lokus.se sparar ett fåtal uppgifter digitalt för att kunna upprätthålla en säker och trygg köp- och säljrelation med tillhörande tjänster. De uppgifter vi samlar in är webbläsare, e-postadress, namn, IP-adress, telefonnummer, betalningsinformation och den information som du anger i annonser och annonsformulär. Detta görs dels för administration av kunder, dels för information eller marknadsföring av tjänster levererade av tidningen, Lokus.se och/eller samarbetspartners.

För att göra din annonsering så effektiv som möjligt och nå ut till så många potentiella köpare som möjligt, kan informationen komma att delas med tidningen till exempel om du väljer att utnyttja sådana tjänster som erbjuds i samarbete med tidningen eller Lokus.se. Uppgifterna kan även komma att användas för att skicka ut anpassad information och erbjudanden om relaterade tjänster. Du kan alltid tacka nej till mejlutskick med erbjudanden, information eller reklam från tidningen eller Lokus.se via mailutskicket eller genom att klicka här.

När du lägger in en annons medger du att tidningen och Lokus.se sparar och kan komma att lämna ut dina personuppgifter till behöriga myndigheter som Polisen, Skatteverket med flera.
Det främsta syftet med att behandla dina personuppgifter är att vi ska kunna uppfylla våra åtaganden mot dig som kund. Om du inte kan godta vår personuppgiftshantering eller våra andra villkor ber vi dig avstå från annonsering och att inte använda våra tjänster.

All insamlad information skyddas med säkerhetssystem och säkerhetsrutiner för att förhindra obehörig åtkomst och användning av uppgifter. Tidningen och Lokus.se har förbundit sig att hantera informationen i enlighet med Personuppgiftslagen samt av tidningen och Lokus.se uppsatta krav på säkerhet och sekretess.

Personuppgiftsansvarig är, på uppdrag av tidningen och Lokus.se, Stadsporten Citygate AB, org.nr. 556550-1201, med säte i Stockholm. Genom att skriva till Stadsporten Citygate AB, VD Niklas Jonason, Birger Jarlsgatan 32B, 114 29 Stockholm och ange de uppgifter du använt vid registrering eller korrespondens, kan du kostnadsfritt en gång per år, få veta vilka uppgifter Lokus.se och tidningen har registrerat om dig och hur dessa används. Du kan när som helst skriftligen begära att uppgifter om dig korrigeras eller raderas om de är felaktiga.

Tidningen och Lokus.se har rätt att ändra i dessa allmänna villkor utan att i förväg få ditt godkännande. Genom att fortsätta nyttja tidningens och Lokus.ses annonstjänster efter att ändringen trätt i kraft godkänner du ändringen. Det är därför viktigt att du också regelbundet kontrollerar eventuella ändringar här.se.

Avregistrering
Om du inte vill få erbjudanden, information eller reklam från tidningen eller Lokus.se via mail, klicka här.

Ansvar för annonsen:
Annonsören är alltid personligen ansvarig för vad som står i annonsen den bokat.

Betalsätt:
Tidningarna bestämmer enskilt vilka betalsätt de vill erbjuda. Mer information om det finns när du bokar din annons.

Annonsen:
Rubriken ska vara relevant och texten till annonsen ska beskriva varan. Annonstext får inte kopieras från befintliga annonser. Vi accepterar bara annonser på svenska.

Annonskategori:
Annonsen ska bokas under korrekt kategori. Vid granskning kan annonsen flyttas till lämplig kategori om den bedöms som felbokad.

Bild i annonsen:
Bilderna på lokus.se är skyddade enligt upphovsrättslagen. Fotograf måste anges om det är en yrkesfotograf som tagit din bild. Bilden ska då också godkännas för publicering av honom/henne. Bilder i annonsen skall vara relevanta för varan eller tjänsten du annonserar om. För fordon måste bilden föreställa fordonet i annonsen och samma bild får inte användas i mer än en annons samtidigt. Företagslogotyper får inte användas som bilder. Det är inte tillåtet att ta bilder från andra annonser, kataloger osv. utan annonsörens medgivande. Dessa är skyddade under upphovsrättslagen.

Kopior och förfalskningar:
Det är inte tillåtet att sälja någon form av piratkopior eller förfalskningar. Det gäller exempelvis märkesvaror (kläder, skor, accessoarer m.m.), CD/DVD, dator/TV-spel m.m.

Djur:
På Lokus införs inte annonser:
 • Där man skänker bort djur, pris måste alltid anges. Vi godkänner inte annonser med formuleringar som: bortskänkes, en krona tassen eller liknande.
 • Gällande uppstoppade djur som regel. Undantag finns, läs mer under stycket övriga djur.
 • Där annonstexten innehåller överdrivna uppgifter eller vilseledande påståenden, och/eller uppmanar till sympatiköp eller spelar på känslor.
 • Gällande djur som vid köp importeras till Sverige: Vi hänvisar till generella regler som veterinärer, anslutna till Sveriges Veterinärförbund, har. Vi har valt att tillämpa dessa som främst går ut på att undvika import av djur, främst från Medelhavsområdet. Skälet är att inte få in sjukdomar i landet vid import av djur från t ex EU/EFTA. (Sveriges Veterinärförbund, Svenska Djurskyddsföreningars Riksförbund SDR eller Statens Veterinärmedicinska Anstalt).
Överlåtelse av djur:
Lokus följer rekommendationer från organisationerna Sverak (Sveriges Kattklubbars Riksförbund), SKK (Svenska Kennelklubben) och Sveriges Kaninavelsföreningars Riksförbund:
 • Inte överlåta kattungar yngre än 12 veckor och alltid ta betalt.
  Rekommenderat pris: minst 100 kr per katt.
 • Inte överlåta hundvalpar yngre än 8 veckor och alltid ta betalt.
  Rekommenderat pris: minst 500 kronor per hund.
 • Inte överlåta kaninungar yngre än 7 veckor och alltid ta betalt.
  Rekommenderat pris: minst 100 kr per kanin.

Djurens ålder bör nämnas i annonsen. Den symboliska summan är till för att minska risken för annonsören att få oseriösa svar och motverka djurplågeri.

Hundar:
Följande regler gäller vid annonsering om hundar:
 • Vi inför ej annonser om varghundshybrider, korsning hund/varg (räknas till fjärde generationen).
 • Vid förfrågan måste en hundannonsör kunna delge hundens registreringsnummer från Jordbruksverket. I de fall registrering ej hunnit ske, måste valpens mammas registreringsnummer kunna anges.

Kennlar:
Lokus tar bort alla hänvisningar till kennlars webbadresser i annonserna, eftersom Köp&Sälj är en marknad för privatpersoner.

Övriga djur:
Vid annonsering av rovdjur och/eller zoologiska djur och/eller uppstoppade djur som kräver tillstånd från jordbruksverket måste tillståndet anges i annonsen (Inklusive nummer.) Det gäller till exempel: Varg, rovfåglar, leopard med flera. Läs mer om reglerna från Naturvårdsverket på: http://www.naturvardsverket.se/Var-natur/Djur-och-vaxter/Handel/Forsaljning-av-uppstoppade-djur/

Djurfällor:
Lokus tar inte in annonser om djurfällor eller dressyrhalsband då vi inte kan veta om det gäller en godkänd eller icke godkänd sådan.

Vapen:
Vid försäljning av licenspliktigt vapen måste det framgå i annonstexten att vapnet kräver licens. Replikor är inte tillåtna (historiska föremål föreställande vapen framtagna innan 1890 undantaget). Lokus.se tillåter ej heller annonsering av soft air guns och startvapen. Luftpistoler/kolsyrevapen som liknar riktiga vapen är också otillåtna.

Olagliga varor:
 • Stulna eller olagligt importerade varor.
 • Olagliga vapen (t.ex. automatvapen, stiletter, batonger), ammunition, explosiva varor.
 • Alkohol, droger, tobak, receptbelagda läkemedel.
 • Vissa kemiska preparat (t.ex. kvicksilver).
 • Människodelar.
 • Chippade TV-Spel utan originalbios.
 • Förfalskade mynt och sedlar.

Vi reserverar oss för att stoppa annonser med annat olagligt innehåll än ovan nämnda.

Säsongsvaror
Under Säsongsvaror ryms annonser som har syfte att sälja fler varor än en; som exempelvis ved, hö, julgranar, fågelholkar, fågelfrön, frukt och grönt. Notera att här får inte motorcyklar, bilar, husbilar, båtar och bostäder utannonseras. Huvudregel: annonsen får ej innehålla företagsnamn, webbadress, logotype och/eller produktnamn. Bild får inte heller visa logotype och/eller produktnamn.Lägg in din annons i Östersunds Posten och Länstidningen i Östersund

Nu kan du annonsera på lokus.se från 20 kr (enbart webb). Låt annonsen synas ännu mer genom en tidningsannons från 0 kr.  Då når du även alla våra papperstidningsläsare.

Är du prenumerant på Östersunds-Posten eller Länstidningen annonserar du till ett förmånligare pris. Se vår prislista

Logga in med samma inloggningsuppgifter som du använder när du loggar in på tidningen och i apparna. Om du inte har något konto kan du aktivera ett kontoÖstersunds-Posten eller Länstidningen eller bli prenumerant.
Om du inte ser någon inloggningsmöjlighet nedan kan du klicka på den lilla gubben högst uppe i det högra hörnet.

Annonsen granskas av vårt kundcenter efter Lokus användarvillkor

OBS! Vi har tekniska fel på bokningen, det blir inte rätt pris för dig som är inloggad. Kontakta vårt kundcenter för att få en rabattkod.


Annonsen granskas av kundtjänst efter Lokus regler och villkor.

1
Annonskategorier
Välj den kategori du vill annonsera i.
?
Laddar...
2
Webbannons
60 dagar på Lokus.se
?
3
Bilder
?
4
Kontaktuppgifter för webbannonsen
Fyll i dina kontaktuppgifter.
?
Tidningsannons
Lägg till en tidningsannons i Östersunds Posten och Länstidningen
?
 • Din beställning
 • Summa (varav moms 0,00 kr)
  0 kr